De beste elektrische fietsen van 2024

4 January 2024 | Jacolien | 5258 keer bekeken

Strak design, goede diefstalbeveiliging en een smart e-bike. Dit zijn zomaar een paar populaire e-bike trends. Welke elektrische fietsen zijn voorzien van de nieuwste snufjes? Wat zijn de favoriete e-bikes in 2024? En wat zijn de beste nieuwkomers? Maak je borst maar nat en lees snel verder. Want dit zijn volgens de JUIZZ-experts de beste e-bikes van 2024 (in willekeurige volgorde).

Loeistrak, sterk en smart: de Riese & Müller Culture

Minimalistisch, licht van gewicht én elegant. De Riese & Müller Culture is gemaakt voor het leven in de stad. Het pastelkleurige frame heeft een loeistrak design en stijlvolle knik in de bovenbuis. Eerlijk, op het zadel van de Culture maak je indruk onderweg.

Elektrische fiets Riese & Müller Culture

Riese & Müller werkt met de beste onderdelen. Hierdoor voelt het fietsen op de Culture heel natuurlijk aan. Met de compacte en lichte Bosch Performance SX middenmotor en de geïntegreerde 400 Wh accu krijg je prettige trapondersteuning en fiets je soepel door het verkeer. Riese & Müller maakt het je nog makkelijker. Met de traploze naafversnelling kies je exact de versnelling die je fijn vindt. De belt (aandrijfriem) is lekker onderhoudsvriendelijk. En met het Bosch smart systeem fiets je efficiënt en hou je alle statistieken nauwkeurig bij. Wat wil je nog meer?

Elektrische fiets Riese & Müller Culture

Comfortabel en stijlvol: de Kalkhoff Image 3.b Excite BLX

De Kalkhoff Image 3.b Excite BLX heeft één missie: je comfortabel door het dagelijkse leven manoeuvreren. En dat merk je. Met de Bosch Performance Line middenmotor (75 Nm) uitgerust met het smart systeem en de geïntegreerde Bosch PowerTube accu (625 Wh) krijg je de trapondersteuning die je nodig hebt. Tot maar liefst 120 km. Onderweg vangen de geveerde zadelpen, geveerde voorvork en brede banden de trillingen voor je op. Onverwacht remmen? Met de hydraulische Shimano MT200 schijfremmen sta je snel stil. 

De Image 3.b Excite BLX heeft een strak design en is mooi afgewerkt met zwarte velgen. Ook is de onderhoudsvriendelijke belt van de partij. Nieuwsgierig? Deze e-bike van Kalkhoff is écht een proefrit waard.

Elektrische fiets Kalkhoff Image 3.b Excite BLX

Veelzijdig, praktisch en slim: de Trek District+ 4

Less is more. En dat begrijpt Trek maar al te goed. De Trek District+ 4 is een oersterke, praktische en gestroomlijnde e-bike. Zodra je begint met trappen, voel je de kracht van de Bosch Performance middenmotor (75 Nm). De in het frame weggewerkte accu helpt hier een handje bij. Hoeveel comfortabele kilometers staan er op de planning? Met 400 Wh, 545 Wh of zelfs 725 Wh kies je de accu die bij je past. Ook heeft deze Trek een belt (aandrijfriem) die weinig onderhoud vraagt en lang meegaat. 

De Trek District+ 4 is comfortabel en veelzijdig. Met het Bosch Smart Systeem staan de motor, accu en display in verbinding met elkaar. Koppel je e-bike aan je smartphone, stippel je routes uit, registreer je ritten en gebruik de mooie District+ 4 zo efficiënt mogelijk.

Elektrische fiets Trek District+ 4

Luxe en voldoet aan al je wensen: de Kalkhoff Image 7.b Excite+

De Kalkhoff Image 7.b Excite+ hoort thuis in deze top 5. Want deze e-bike kan werkelijk bijna alles. Door de sterke Bosch Performance CX middenmotor en geïntegreerde PowerTube accu (750 Wh) is deze Kalkhoff perfect voor lange ritten. Met de traploze Enviolo naafversnelling heb je oneindig veel schakelmogelijkheden. Wat natuurlijk heel prettig is bij hellingen of andere uitdagende omstandigheden onderweg. En je trapt extra soepel met de onderhoudsarme aandrijfriem. Onderweg is alles perfect geregeld met het uitgebreide Kiox 300 display en het smart systeem van Bosch. 

De stad is van jou op het zadel van de Kalkhoff Image 7.b Excite+. Deze topfiets ademt kwaliteit en voorziet je van alle gemakken. Ga je het avontuur aan met deze kanjer?

Elektrische fiets Kalkhoff Image 7.b Excite+

Lichter dan licht en perfect voor elke dag: de Trek FX+ 2

De Trek FX+ 2 brengt je met gemak naar je bestemming. Dit komt onder andere door het lichte gewicht (18 kg inclusief accu) en de explosieve Hyena Gen2 achterwielmotor. Deze is zo mooi weggewerkt, dat je bijna niet ziet dat de FX+ 2 een e-bike is. Ook fietsend heeft het lage gewicht voordelen. Zodra het achterwiel beweegt, schiet je vooruit. Voor je er erg in hebt, heb je een lekker vaartje te pakken.

Elektrische fiets Trek FX+ 2

Deze Trek e-bike heeft een sportief frame, achterdrager en spatborden. De accu is mooi weggewerkt in de framebuis. En met de derailleur schakel je makkelijk en gecontroleerd naar één van de 9 versnellingen. Een rit op de FX+ 2 voelt heel natuurlijk aan door de intuïtieve trapondersteuning. Het is alsof je over het asfalt zweeft. Je dagelijkse uitstapjes zijn hierdoor sneller én leuker.

Elektrische fiets Trek FX+ 2

Bezoek JUIZZ en test je favoriete e-bike

Heb je inmiddels voorkeur? Of ben je er nog niet helemaal over uit? Wat de situatie ook is, kom gezellig langs bij JUIZZ. Maak een proefrit en bepaal wat voor jou de beste e-bike is (in willekeurige volgorde).

Bekijk alle elektrische fietsenMeer e-bike blogs