Bosch middenmotoren, de ideale aandrijving voor elke e-bike

23 February 2024 | Jacolien | 4311 keer bekeken

Krachtig en vooral ook natuurlijk. De Bosch middenmotoren voor elektrische fietsen geven je een uniek rijgevoel. Bosch is de koning onder de e-bike motoren. De sensoren meten constant je trapkracht, trapfrequentie en snelheid en zorgen daarmee voor een perfecte harmonie tussen jou en je e-bike. Bosch heeft verschillende middenmotoren ontwikkeld. Voor ieder wat wils. Welke motor past het beste bij jouw fietsavonturen? Lees het hier. 


Snel naar:

Bosch Active LineBosch Active Line PlusBosch Performance Line SXBosch Performance LineBosch Performance Line CXBosch Performance Line SpeedBosch Cargo LineAlle Bosch middenmotorenBosch smart system


Hoe weet je of een motor krachtig is? 

De kracht die een e-bike-motor levert, wordt uitgedrukt in Nm (newtonmeter). Hoe hoger dit Nm-getal is, hoe meer je bij het trappen wordt ondersteund. 50 Nm is bijvoorbeeld het meest geschikt voor stadsgebruik of bij vlakke wegen. Bij 85 Nm heb je juist veel meer power en beklim je met gemak een steile heuvel of helling. Punt van aandacht: samen met de motor bepaalt het type accu de actieradius van je e-bike. Oftewel, hoeveel kilometer je aflegt met een volle accu. Hierover later in dit artikel meer.

Bosch smart system - LED remote

De zachte aandrijving van de Bosch Active Line

Of je nu onderweg bent naar je werk of een diner, met de Bosch Active Line motor op je elektrische fiets ben je lekker mobiel. Met 40 Nm is deze Bosch motor ideaal voor ritten in de stad. Zelfs in de drukke spits, want de trapondersteuning van Bosch is prettig gedoseerd. De drive unit is licht van gewicht, zo stuur je de e-bike soepel en evenwichtig door de straten. Deze gemakken maken het fietsen nóg een beetje leuker. 

De Bosch Active Line Plus, voor lichte toerritten en stedelijk gebruik

Geef het dagelijks leven een beetje vaart met de Bosch Active Line Plus. Deze motor is met 50 Nm perfect om het vlakke Nederland in en rondom de stad te ontdekken. De naam zegt het al, de actieradius van deze Plus-variant van de Bosch middenmotor reikt verder. De Bosch Active Line Plus staat garant voor veel bedieningsgemak en rijplezier op je e-bike. Ook is de motor lekker rustig. Zo ontdek en beleef je de omgeving op een wel heel eenvoudige manier.

bosch active line motor

De Bosch Performance Line SX, de sportieve middenmotor

Licht van gewicht, compact en maximaal in prestatie. De Bosch Performance Line SX is perfect voor elke sportieve fietser. Extra ondersteuning betekent nóg meer snelheid maken. Je combineert je spierkracht met de elektrische ondersteuning van deze middenmotor en piekt op de juiste momenten. Met 2 kg is de SX de lichtste middenmotor van Bosch. Terwijl de motor met 600 watt en 55 Nm toch prettige ondersteuning biedt. Trek je tussendoor graag een sprintje? Zet je fiets in de speciale Sprint-modus en geniet van elke kilometer. 

Veelzijdig en bijna geruisloos, maak kennis met de Bosch Performance Line 

Geniet op je elektrische fiets van de Performance Line ondersteuning. Doe je voordeel met deze krachtige Bosch middenmotor. Ook op hellingen en bij lange afstanden. Want met 65-75 Nm ontdek je Nederland en omstreken soepel en gemakkelijk. En stil, want de Bosch Performance Line is vrijwel geruisloos. De Auto-modus scant externe factoren en past de motor hierop aan. Zo hou je het natuurlijke rijgevoel. Trek je op bij een verkeerslicht? Met de Performance laat je andere fietsers zo achter je. En geen zorgen, met het nieuwe Bosch eBike ABS systeem kom je weer veilig tot stilstand. 

De Bosch Performance Line CX, voor een unieke rijbeleving 

Ga tot het uiterste met de Bosch Performance Line CX. Door deze krachtige middenmotor (85 Nm) trotseer je elke helling, uitdagende route of veeleisend terrein met gemak. Speciaal voor sportief gebruik is de eMTB-modus ontworpen. Hiermee leg je technische routes met vertrouwen af. En overwin je obstakels als boomwortels en dikke takken zonder problemen. Kortom, de Bosch CX motor staat garant voor veel rijplezier en een unieke rijbeleving.

Een elektrische fiets met de bosch performance line motor

De Bosch Performance Line Speed, de middenmotor voor speed pedelecs

Snel en efficiënt richting je bestemming. Een speed pedelec, de bekende 45 km/u fiets, is daar bij uitstek de oplossing voor. En als krachtige middenmotor is de Bosch Performance Line Speed graag verantwoordelijk voor je snelheid tijdens elke rit. Met de 85 Nm bereik je gemakkelijk flinke snelheden en leg je moeiteloos lange afstanden af. Helm op en gaan.

De Bosch Cargo Line, voor constante prestaties tijdens ritten met zware lading

Vertrouw op de krachtige ondersteuning van de Bosch Cargo Line. Het maakt niet uit of je een volle bakfiets hebt, langzaam rijdt of juist een steile helling op fietst. Dankzij het koppel van 85 Nm word je elke rit onafgebroken en doeltreffend ondersteund. De Auto-modus herkent zelfs de kenmerken van de omgeving en past de ondersteuning hierop aan. Het fietsen voelt daardoor heel natuurlijk aan. En geen zorgen dat de motor oververhit raakt. Door effectieve technologie voert de Bosch Cargo Line de hitte goed af. De Cargo is nu ook onderdeel van het Bosch smart system. Hierover later meer. 

Voor het gemak alle Bosch middenmotoren in één overzicht

Type Bosch middenmotorKoppel (Nm)Gebruik
Bosch Active Line40In de stad
Bosch Active Line Plus50In en rondom de stad
Bosch Performance Line SX55Speciaal voor sportievelingen, door het lichte gewicht en maximale prestaties
Bosch Performance Line75Voor het verkennen van je omgeving, geschikt voor steile hellingen en lange afstanden
Bosch Performance Line CX85Voor steile hellingen, lange afstanden en fietsen of mountainbiken op uitdagend terrein
Bosch Performance Line Speed85Ontworpen voor speed pedelecs en bij uitstek geschikt voor lange afstanden en ondersteuning tot 45 km/u
Bosch Cargo Line85Voor het vervoeren van zware ladingen, zowel binnen als buiten de stad, ook geschikt voor steile hellingen

 

Altijd verbonden door het smart system van Bosch motoren

Maak kennis met de volgende fase in de digitalisering van de e-bike. Steeds meer Bosch middenmotoren zijn voorzien van het smart system. Dit systeem verbindt de accu, het smart display, de bedieningseenheid, de drive unit en het Bosch eBike ABS met elkaar door middel van de de eBike Flow-app. Ben je onderweg naar je werk, een afspraak of fiets je een trail met vrienden? Met de Flow-app bedien je alle functies van het smart systeem. Zo stem je nauwkeurig alle onderdelen af op jouw fietsplannen. Til je skills naar een hoger niveau en geniet van ongekend fietsplezier.

Bosch smart systeem - Kiox 300 display

Meer accu, meer kilometers

Verleng je het fietsplezier graag? Met accu’s als de Bosch DualBattery of Range Extender zorg je voor meer accucapaciteit en heb je nóg meer kilometers in je mars. Fiets je het liefst eindeloos door? Met de handzame Bosch Chargers laad je onderweg razendsnel je accu bij.

Denk aan het samenspel tussen de motor en accu van je e-bike

Een krachtige motor (Nm) betekent niet automatisch dat je er ook een lange afstand mee fietst. De power van de accu (Wh) is samen met de motor bepalend voor de actieradius, dus hoeveel kilometer je aflegt met een volle accu. Deze afstand kan je vaak wel aardig inschatten en staat doorgaans ook bij de specificaties van nieuwe fietsen vermeld. Wil je het graag wat specifieker? Check dan de actieradius-calculator, een gebruiksvriendelijke tool van Bosch. Op basis van gewicht, rijmodus, inspanning en overige specificaties berekent deze tool het bereik van je accu.

Welke Bosch middenmotor is perfect voor jou? 

Maak een afspraak en kom langs bij JUIZZ. Test zelf de Bosch motoren die prijs na prijs winnen en ervaar de fantastische trapondersteuning van Bosch. De JUIZZ-adviseurs leggen je graag alle specificaties uit. 

Bekijk alle elektrische fietsenMeer e-bike blogs

Deze blog is op 30 januari 2023 voor het eerst gepubliceerd en op 23 februari 2024 bijgewerkt.