Voordelig, praktisch, op maat… de fijnste gemakken van een zakelijke bakfiets

15 November 2022 | Jacolien | 1006 keer bekeken

Onderweg zien we steeds meer mooie zakelijke bakfietsen met een gesloten bak rijden. En dat is niet voor niets. Want bedrijfsfietsen zijn niet alleen hartstikke hip. Het kopen en gebruiken van een elektrische bakfiets biedt nog veel meer gemakken voor jou als ondernemer. Lees hieronder alle voordelen van een zakelijke bakfiets.

Alles in één bak

Een elektrische bakfiets is bij uitstek geschikt voor het vervoeren van pakketjes en bestellingen. Kies wel een bedrijfsfiets uit die goed bij jouw business past. Zoals het frame, de grootte, actieradius en het type motor. Bezorg je vooral grote pakketten? Dan zijn zakelijke bakfietsen als de Urban Arrow Cargo of de Urban Arrow Tender een perfecte keuze. 

Vervoer je vooral kleinere pakketten? Of neem je graag spullen mee als je naar je afspraken fietst en vind je de bak voorop gewoon handig? Een compactere bak volstaat dan prima. Een bakfiets met laadplatform is hiervoor trouwens ook een goede optie. Hier kan je zelf nog allerlei accessoires aan toevoegen. Kijk bijvoorbeeld eens naar bakfietsen zoals de Urban Arrow Shorty.

Helemaal op maat

Bedrijfsfietsen zien er van zichzelf vaak al gaaf uit. Nóg mooier is natuurlijk een zakelijke bakfiets in de huisstijl van jouw bedrijf. De mogelijkheden zijn eindeloos. Denk aan de kleur van de bak. Je logo, tekst en/of gave afbeeldingen. Zo ben je ook onderweg herkenbaar en maak je stiekem gelijk een beetje reclame. Heb je de ideale zakelijke bakfiets gevonden? Dan helpen onze adviseurs je natuurlijk van a tot z bij het personaliseren. 

zakelijke-bakfiets-personalisatie.jpg

Snel op plaats van bestemming

Ben je veel onderweg voor je werk en loop je regelmatig vertraging op door files of drukte? Met een zakelijke bakfiets verdwijnt dit ongemak als sneeuw voor de zon. Je beweegt op de bedrijfsfiets heel makkelijk door het verkeer. Nog een voordeel: het is geen gedoe meer met parkeren. Ideaal in de stad of in drukke gebieden. Mis je de navigatie die je in de auto hebt? Met een stevige telefoonhouder heb je de route op een veilige manier bij de hand. En weet je precies hoe laat je arriveert. 

Voordelig

Zeg maar dag tegen de hoge brandstofkosten. Met een elektrische bakfiets hoef je niet te tanken. De aanschaf is natuurlijk wel een investering. Gelukkig is hiervoor een prettig alternatief. Wil je liever een vast maandbedrag en weten waar je aan toe bent? Dan is zakelijke lease zeker het overwegen waard. Je weet bij lease precies waar je financieel aan toe bent. Ook zaken als het onderhoud, de verzekering en eventueel schadeherstel zitten bij het maandbedrag inbegrepen.  

Fiscale voordelen: de KIA, de MIA en VAMIL

Het zakelijk aanschaffen van een elektrische bakfiets op 3 wielen levert interessante voordelen op  voor de ondernemer. Zo geldt voor elektrische bakfietsen (vanaf € 4000) de Milieu-investeringsaftrek (MIA). Hiermee profiteer je van 45% investeringsaftrek over het investeringsbedrag. En met de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) mag je, op een tijdstip naar keuze, 75% van de investeringskosten afschrijven. Bekijk vooraf wel goed of je aan de voorwaarden van beide regelingen voldoet.

Daarnaast is er ook de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Met deze regeling stimuleert de overheid ondernemers om te investeren. Als je aan de voorwaarden voldoet, mag je 28% van de totale investering aftrekbaar maken. 

Carqon-Flatbed-duurzaam.jpg

Gezond alternatief voor de auto

Gemiddeld genomen bewegen we te weinig. Op de zakelijke bakfiets blijf je lekker in beweging. Hup, knop om en loskomen van het werk. Helemaal ontspannen geniet je even van de omgeving. De route op je stuur bepaalt de richting. Als je meer beweegt, is de kans op ziekte en uitval zelfs bewezen kleiner. Met een bedrijfsfiets zorg je dus goed voor jezelf en eventueel personeel. 

Duurzaam

Last but not least: een elektrische bakfiets zorgt nauwelijks voor uitstoot. Pak de zakelijke fiets daarom zo vaak mogelijk en laat de bestelbus of auto lekker staan. Hiermee spaar je het milieu. Ook kost het opladen van een bakfiets relatief weinig stroom. Kom je op de bedrijfsfiets aan bij je klanten? Dan geef je indirect eigenlijk een hele mooie boodschap af. 

Carqon-Flatbed-bezorging.jpg

Kies voor gemak, voor je bankrekening én voor het milieu

Een elektrische bakfiets voldoet aan al deze gemakken. Neem contact op met de JUIZZ-adviseurs voor meer informatie. Ze vertellen graag alle mogelijkheden en opties die je hebt bij je toekomstige zakelijke bakfiets.

Bekijk alle elektrische bakfietsenMeer e-bike blogs