Veilig op pad met de Lovens Explorer ABS bakfiets

5 September 2023 | Wessel | 147 keer bekeken

Veiligheid gaat boven alles. Zeker als het om je kostbaarste bezit gaat. Lovens heeft haar bakfietsen uitgerust met Bosch ABS, waarmee ze nóg veiliger zijn geworden. Bosch maakt al sinds 1978 antiblokkeersystemen voor auto’s en introduceerde het systeem vorig jaar ook voor e-bikes. Lovens is de eerste Nederlandse fietsfabrikant met een bakfiets voorzien van het systeem van Bosch.

Minder risico op slip- en valpartijen

De Lovens Explorer, een van de populairste bakfietsen van het moment, is vanaf nu ook verkrijgbaar in een uitvoering met ABS. Met een antiblokkeersysteem verklein je de kans op slip- en valpartijen aanzienlijk. De Lovens Explorer was al een van de veiligste bakfietsen. Met de toevoeging van de ABS-technologie wordt daar nog een schepje bovenop gedaan. Alle Lovens Explorer bakfietsen met het smart systeem van Bosch zijn nu ook verkrijgbaar in een uitvoering met ABS.

Elektrische bakfiets Lovens Explorer ABS

Zo werkt Bosch ABS bij bakfietsen

Met ABS maak je remmen intelligent. Een antiblokkeersysteem bestaat dan ook uit een stuursysteem (een kastje dat bij de Lovens Explorer voorop de bakfiets bevestigd is) en sensoren.

Sensoren signaleren afwijkingen in snelheid

De sensoren zijn bij beide wielen te vinden. Ze controleren voortdurend de snelheid en kunnen een afwijking nagenoeg direct constateren. Dreigt het voorwiel te blokkeren, wat bijvoorbeeld kan gebeuren als je over een gladde ondergrond rijdt en in een opwelling remt, dan komt het antiblokkeersysteem direct in actie.

Elektrische bakfiets Lovens Explorer ABS

Reactie van het antiblokkeersysteem

In het kastje aan de voorkant van de bak van de Lovens Explorer zit een oliereservoir met magneetkleppen. Zodra de blokkade van het wiel in de lucht hangt, wordt een dosis extra olie in het systeem gepompt. Vervolgens neemt de druk op de remzuigers af en de kans op een blokkade verdwijnt.

Mogelijkheden met het Bosch smart systeem

De Lovens Explorer ABS is uitgerust met het Bosch smart systeem, in combinatie met het Kiox 300 display. Via het display kies je de gewenste modus. Voor bakfietsen heeft Bosch de Cargo modus ontwikkeld, geoptimaliseerd voor (zwaar beladen) bakfietsen. In deze modus ligt het accent op wielstabiliteit bij het remmen, waardoor je veilig tot stilstand komt zonder slingeren. Ben je benieuwd naar de invloed van de ondergrond op je remgedrag? Op het display kan je je remstatistieken inzien, bijvoorbeeld de gemiddelde remweg.

Elektrische bakfiets Lovens Explorer ABS

Test de Lovens Explorer met ABS bij JUIZZ

Nieuwsgierig geworden naar het antiblokkeersysteem van Bosch en de invloed op de totale veiligheid van de Lovens Explorer? Kom langs bij een JUIZZ experience center bij je in de buurt. Maak een testrit en vergelijk de Lovens Explorer ABS zo met andere bakfietsen.

Bekijk alle Lovens bakfietsenMeer e-bike blogs