Maak je avontuurlijke dromen waar met de e-bikes van Trek

13 February 2023 | Jacolien | 1078 keer bekeken

De naam van het bekende fietsmerk Trek zegt meer dan 1000 woorden. Het ruikt naar reizen, avontuur en vrijheid. En dat is precies waar de fietsen van Trek voor bedoeld zijn: lekker op pad gaan. Onderweg geniet je van de omgeving en van de hoogwaardige kwaliteit van Trek fietsen. Trek heeft de mooiste sportfietsen en toerfietsen. Inmiddels vind je ook een flink aantal elektrische fietsen in het Trek assortiment, ontworpen voor asfalt én onverharde wegen. Hou je van vrijheid, kwaliteit en wil je graag dat extra duwtje in je rug? Na het lezen van dit artikel weet je precies welke elektrische fiets van Trek je wil kopen. 

Even terug in de tijd…

Het begon allemaal in 1976. Dick Burke miste een Amerikaanse fietsenfabrikant die met de Europese kwaliteitsmerken kon concurreren. Daarom ging hij het zelf maar doen, samen met de Zuid-Afrikaanse Bevil Hogg. In een schaars verlichte bar staken beide heren hun hoofden bij elkaar, en zo werd Trek een feit. Het avontuur begon bescheiden in een gehuurde rode schuur in Wisconsin. Inmiddels hebben de sportieve fietsen van Trek de hele wereld veroverd. En dat is niet verwonderlijk. Want practice what you preach staat hoog in het vaandel bij fietsenfabrikant Trek. Ze innoveren voortdurend, maar blijven altijd trouw aan de sportieve fietser.

trek district ebike

De elektrische fietsen van Trek maken een opmars

Eenmaal in het bezit van een Trek e-bike pak je het liefst zoveel mogelijk de fiets. Al vanaf de eerste aanzet merk je dat over alles is nagedacht. Dit zijn 4 populaire elektrische fietsen van Trek. Welk model is je favoriet? 

De Trek District+, met plezier doe je dagelijks je boodschappen 

Zin om even de deur uit te gaan? Met de Bosch middenmotor, de onderhoudsarme belt drive en de interne naafversnelling is de District+ perfect voor dagelijks gebruik. Normaal kom je misschien zo min mogelijk in de supermarkt. Met de Trek District+ wil je het liefst elke dag even heen en weer. 

De Trek Verve+, geen avontuur is te groot 

De Verve+ is ook een sportief model van Trek en heeft veel overeenkomsten met de District+. Een groot verschil: de Verve+ is voorzien van een derailleur. Een externe versnelling dus, vooral populair bij sportieve fietsers. Dit maakt de fiets bij uitstek geschikt voor recreatieve en langere tochten. Of het een doordeweekse dag is of weekend, met de Trek Verve+ ga je er lekker op uit. Ben je klaar voor het avontuur?

trek verve ebike

De Trek Allant+, de alleskunner voor sportievelingen

De Allant+ is een echte allrounder. Deze Trek e-bike is perfect voor recreatief gebruik, lange afstanden én voor dagelijks woon-werkverkeer. Met de Bosch Performance CX middenmotor kan je onderweg flink wat kracht verwachten. En, niet onbelangrijk, de Allant+ heeft een sportieve zit. Ga je binnenkort op pad met deze alleskunner? 

De Trek FX+, fiets als een veertje door de stad 

Je verwacht op het eerste oog niet dat de FX+ een e-bike is. De accu zit namelijk mooi geïntegreerd in het frame. De Trek FX+ is hierdoor lekker licht van gewicht. Wat ook deels te danken is aan de lichte achterwielaandrijving. Zo fiets je als een speer door de straten en omzeil je met gemakt die vervelende opstoppingen onderweg.

vrouw op trek fx ebike

Een leuk weetje: Trek is een Amerikaans fietsmerk, maar de District+ en de Verve+ zijn beide op Hollandse bodem ontwikkeld.

Een Trek e-bike moet je meemaken

Wil je de vrijheid, het avontuur en de kwaliteit van de Trek fietsen ervaren? Kom langs en maak meteen een proefrit. Je bent van harte welkom in één van de JUIZZ-filialen. De JUIZZ-adviseurs helpen je graag. Wordt dit je eerste e-bike? Lees dan hier alvast waar je op let bij je zoektocht.

Bekijk alle elektrische fietsen van TrekMeer e-bike blogs