Zoeken

Bakfietsverzekering

Het is verstandig om je elektrische bakfiets te verzekeren tegen diefstal en schade. Zo ben je gedekt tegen hoge reparatiekosten als gevolg van bijvoorbeeld een aanrijding. En als je bakfiets onverhoopt gestolen wordt, ga je snel weer op pad met een nieuw exemplaar.

Voor elektrische bakfietsen kan je de reguliere fietsverzekering van de ANWB (Unigarant) afsluiten. De ANWB stelt, net als andere verzekeraars, een aanvullende eis aan elektrische bakfietsen. Het is belangrijk dat je dit bij de aanschaf van je nieuwe bakfiets meteen goed regelt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

GPS-tracker verplicht

Verzekeraars hebben een ingebouwde gps-tracker verplicht gesteld bij bakfietsen met een waarde van 3.500 of meer. ‘Connect’-modellen hebben standaard een gps-tracker. Dan is het niet nodig om het nog te laten inbouwen.

JUIZZ regelt het voor je

Voor 250 euro plaatst JUIZZ een gps-tracker van Tracefy in je nieuwe bakfiets. Kom naar een JUIZZ store bij jou in de buurt, dan wordt het voor je geregeld.

Tracefy-abonnement

De gps-tracker van Tracefy werkt alleen als je ook een abonnement afsluit. Je betaalt jaarlijks een vast bedrag aan Tracefy. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van de abonnementsduur. Dit zijn de tarieven:

AbonnementsduurPrijs per jaar
1 jaar89,95
2 jaar84,95
3 jaar74,95
4 jaar69,95
5 jaar64,95

Uitzondering: Urban Arrow

Bij de bakfietsen van Urban Arrow werkt het anders. Dan is het verplicht om de GPS Connected Tracker van Urban Arrow te gebruiken als je de bakfiets wil verzekeren. Je betaalt eenmalig 399 euro, met inbegrepen abonnementskosten over een periode van 4 jaar. Daarna betaal je een jaartarief van 60 euro.

Neem gerust contact op als je er niet uit komt

Heb je vragen over de verplichtingen die verzekeraars stellen aan je bakfiets? Bel of mail onze klantenservice. We helpen je graag op weg. Natuurlijk kan je ook altijd in de JUIZZ stores terecht.