Zoeken

Speed pedelecs

Een speed pedelec is een elektrische fiets die ondersteuning biedt tot een snelheid van maar liefst 45 km/u. Volgens de Nederlandse en Belgische wet- en regelgeving wordt dit gezien als een snorfiets. Dit betekent dat je verplicht bent om een WA verzekering af te sluiten en aan de achterkant van de fiets een kenteken te monteren. Daarnaast moet je in het bezit zijn van een AM- of B-rijbewijs.

Hoe werkt het op naam zetten van een speed pedelec kenteken?

Zonder kenteken mag je met een speed pedelec de weg niet op. Je ontvangt de Speed Pedelec met kenteken. De fiets moet officieel ‘op naam’ worden gezet, net zoals bijvoorbeeld bij een auto of scooter. Natuurlijk kunnen wij je hier mee helpen. De kosten voor de tenaamstelling en voor het kenteken nemen wij voor onze rekening. Let op: het ‘op naam’ zetten van een speed pedelec duurt minimaal 7 werkdagen.

Hoe werkt het op naam zetten bij een speed pedelec kenteken voor Belgische bestellingen?

Leveranciers gebruiken verschillende processen. Bij de één ontvangen we een Certificate of Conformity. Dit versturen we per mail naar onze klanten. Bij de andere leverancier ontvangen we de exportpapieren. Dit versturen wij naar onze klanten per post. Houd rekening met een verwerkingstijd van minimaal 14 werkdagen. Je moet hiermee zelf de fiets invoeren en maakt hiervoor ook zelf een afspraak bij een Bureau voor Douane en Accijnzen. Na inschrijving bij de douane moet je deze aanvraag tot inschrijving van het voertuig indienen bij de DIV, samen met een kopie van de aankoopfactuur en een kopie van het Certificate of Conformity. Na deze registratie bij de DIV ontvang je een kenteken en mag je met de nieuwe speed pedelec de weg op.