Zoeken

Fiets kopen via je werk

Kan ik met een fietsplan of WKR een elektrische fiets kopen?

Jazeker. Met een fietsplan of werkkostenregeling (WKR) kan je via je werkgever een elektrische fiets aanschaffen bij JUIZZ. Je werkgever bepaalt zelf welke regeling en welk bedrag je mag uitgeven aan een nieuwe fiets.

Hoe kan ik mijn fiets via een fietsplan bestellen?

Dit zijn bij JUIZZ de opties om je nieuwe elektrische fiets met een fietsplan of WKR te bestellen en te betalen:

Optie 1: Zelf betalen en factuur inleveren bij je werkgever.

Je bestelt en betaalt de fiets zelf bij JUIZZ. Op deze manier profiteer je ook maximaal van de kortingen die wij je kunnen bieden. De factuur zetten we op jouw naam en deze lever je in bij je werkgever. Je werkgever verrekent vervolgens het belastingvoordeel en de fiets tot het afgesproken bedrag. Zoek je een duurdere fiets uit? Dan levert het bedrag boven het WKR-budget geen belastingvoordeel op. Na betaling van de factuur, wordt de fiets geleverd.

Optie 2: Zelf bestellen en je werkgever maakt het bedrag naar ons over.

Je bestelt de fiets zelf bij JUIZZ. Je vult het adres van je werkgever in bij het factuuradres en bij opmerkingen geef je aan dat je gebruikt maakt van optie 2: het fietsplan. De factuur, op naam van je werkgever, lever je vervolgens in bij je werkgever ter betaling. Als je werkgever de factuur volledig heeft betaald, krijg je bericht wanneer je fiets afgeleverd wordt.

Optie 3: Zelf bestellen en betaling verloopt via NFP, BFN of FiscFree

JUIZZ is aangesloten bij bemiddelaars Nationale Fiets Projecten (NFP), FiscFree en Bedrijfsfietsen Nederland (BFN). Je bestelt de fiets zelf bij JUIZZ. In het bestelproces kies je bij betaalmethode voor ‘Fietsplan’ en in het submenu kan je aangeven via welke bemiddelaar de betaling verloopt. De fiets wordt dan door ons gereserveerd. Je voert zelf nogmaals de bestelling in het systeem in bij NFP, FiscFree of BFN. Bij NFP en FiscFree kun je direct de Code Fietskaart invullen. Wij ontvangen dan automatisch een goedkeuringsformulier.

Voor de afhandeling rekenen de bemiddelaars een vergoeding van 15% over de eerste €749,- met een maximum van € 112,35. Deze kosten worden aan je doorberekend als het een bestelling via BFN, NFP of FiscFree betreft. Hierdoor kan de prijs van de fiets de uitkering van je werkgever overschrijden. De meerprijs komt voor jouw rekening. Zodra het volledige bedrag is betaald, wordt de fiets aan je geleverd.

Je hebt uitgezocht welke fiets je wilt, maar deze fiets zie je niet terug in het assortiment bij de bemiddelaar. Geef dit aan bij de bemiddelaar. Dan bekijken we het assortiment voor de mogelijkheden.