Bakfietsbingo en ‘ik zie, ik zie’ - 7 leuke spelletjes voor onderweg in de bakfiets

24 January 2023 | Jacolien | 48 keer bekeken

Een elektrische bakfiets is niet alleen heel praktisch. Het is ook hartstikke gezellig. Met de kinderen in de bakfiets klets je onderweg helemaal bij. Zo weet je precies wat ze meemaken op school en bij de opvang. Fiets je een wat langere afstand? Laat de kinderen in de bakfiets onderweg leuke spelletjes doen. Zoek je nog ideeën? Dit zijn 7 fantastische spelletjes voor op de fiets. Dolle pret gegarandeerd!

Spel 1. Bakfiets-bingo

Onderweg is van alles te beleven. Je ziet dieren, auto’s, treinen en natuurlijk ook andere fietsers. Maak er een spelletje voor in de bakfiets van. Laat de kinderen alle andere zichtbare bakfietsen in het verkeer tellen. Degene die het eerste 5 bakfietsen telt roept ‘bingo’. Wie let het beste op?

Tip: bij een verjaardagsfeestje is het erg leuk om een paar kleine prijsjes mee te nemen. Zo weet je zeker dat de kinderen gemotiveerd zijn om te winnen.

Spel 2. Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

En de kleur is… (vul maar in). Wie kent het niet? Dit nostalgische spelletje is ook in de bakfiets een succes bij kinderen. Kleuren in overvloed. Ga je voor die rode auto bij het verkeerslicht? Of de gele jas van de fietser achter je? En als bestuurder kan je gerust gezellig een potje meedoen, zolang je het verkeer maar niet uit het oog verliest.

Tip: maak het niet te moeilijk, want voor je het weet is jouw voorwerp de hoek om.

Vrouw met 2 kinderen in elektrische bakfiets

Spel 3. Foto-fietstocht

Heb je een flinke route met de bakfiets in het vooruitzicht? Vermaak de kinderen onderweg en maak een foto-fietstocht van de betreffende rit. Hoe dit werkt? Rij zelf vooraf al een keer de route. Maak hierbij foto's van herkenbare punten of voorwerpen die je onderweg tegenkomt. Geef de foto’s aan de kinderen als je op pad gaat en kijk wie de punten het snelst in de smiezen heeft.

Tip: bij het afleggen van lange afstanden is het goed om te weten of de actieradius van je accu toereikend is. Zoek dit vooraf goed uit. Je wil natuurlijk niet stil komen te staan.

Spel 4. De achtbaan

Nederland is een vlak land. Gelukkig hebben we onderweg nog wel wat hellingen en viaducten. Maak de rit voor de kinderen in de bakfiets nóg wat spannender. Fiets je van een helling af? Zet een tandje bij met je snelheid en vraag de kinderen hun armen omhoog te doen. Met een beetje geluk krijg je een kriebel in je buik, net als in de achtbaan. Het zal vast niet lang duren of de kinderen gaan het uit zichzelf doen.

Tip: minder na de helling je snelheid weer. Met hydraulische schijfremmen rij je in no time weer wat rustiger.

man met kind in een bakfiets

Spel 5. Automerken verzamelen

Mercedes, Scania, Audi of juist een Renault? Op de route komen verschillende auto’s en vrachtwagens langs. Hou ze goed in de gaten en verzamel zoveel mogelijk verschillende automerken. Voor je het weet kennen de kinderen alle bekende merken.

Tip: wordt dit spelletje onderweg te makkelijk? Ga dan een stap verder en noem ook het model. Zoals de Renault Twingo of de Audi A3.

Spel 6. Georganiseerde fiets puzzeltocht

Vier je een kinderfeestje? Of zijn de kinderen vrij en wil je samen wat leuks doen? Via Google vind je de leukste georganiseerde puzzeltochten voor op de fiets. Meedoen is hartstikke leuk. Voor kinderen en zéker ook voor ouders. Je bent gezellig bezig en leert ondertussen van alles over de omgeving.

Tip: heb je tussendoor zin in pauze? Met de bakfiets stop je makkelijk bij een picknicktafel of een leuk terras onderweg.

Gezin met bakfiets bij picknicktafel

Spel 7. De Max-truc

Kinderen fantaseren graag. Help ze een handje. Fiets je op een lange, rechte weg? Ga dan voor de Max-truc. Dit werkt als volgt. Zet de trapondersteuning op maximaal en zet de pedalen extra aan. Als het goed is krijgt je snelheid een flinke boost en schiet je vooruit. Met een beetje fantasie wanen je kinderen zich op het circuit, als een ware coureur.

Tip: hoe krachtiger de motor van je elektrische bakfiets is, des te meer trapondersteuning je krijgt.

Op welke elektrische bakfiets doe je graag spelletjes onderweg met de kinderen?

Plan een proefrit bij JUIZZ en kom bakfietsen testen. Wil je graag financiële zekerheid? Kies dan voor lease. Voor een vast maandbedrag rij je op een splinternieuwe elektrische bakfiets. Een uitgebreide verzekering, onderhoud en reparatie zitten hierbij inbegrepen. Zo voorkom je onverwachte kosten.