Stijlvol en krachtig, maak kennis met de elektrische bakfietsen van Lovens

12 January 2023 | Jacolien | 2114 keer bekeken

Nog niet lang op de markt, maar het Nederlandse bakfietsmerk Lovens is nu al populair. En dat is niet voor niets. De typerende grijze en groene fietsen zijn een lust voor het oog. En er is goed nagedacht over veiligheid, bescherming en comfort. Waarom zijn veel ouders zo lovend over Lovens? En wat zijn de verschillen tussen de verschillende modellen? Je leest het hier.

Onderscheidend, innovatief en stijlvol

De Lovens elektrische bakfiets is ervoor gemaakt om je dagelijks het gevoel van vrijheid en plezier te geven. Je kan gaan en staan waar je wil. Lovens was in 2022 winnaar van de iF DESIGN AWARD. Eén blik op de bakfiets en je weet waarom. De vloeiende lijnen en het iconische design maken de Lovens buitengewoon stijlvol. 

Comfortabel met hoofdletters

Over het comfort van de Lovens bakfiets valt niet te twisten. Denk alleen al aan het eenvoudige bochtenwerk dankzij de kabelbesturing. Hierdoor ben je lekker wendbaar en maak je met gemak kleine scherpe bochten. Dankzij de vering in de voorvork fiets je ook op oneffen wegen erg lekker.

Man op Lovens Elektrische Bakfiets

Schakelen was niet eerder zo makkelijk

De Explorer 65 en Explorer 85 zijn voorzien van traploze versnelling. Hiermee draai je de versnelling in elke gewenste stand. Dus er zit geen maximum aan het aantal versnellingen. De Auto-uitvoeringen van Lovens hebben zelfs een automatisch schakelsysteem. Zo fiets je automatisch in de juiste versnelling zonder dat je schakelt. Ideaal toch?

Veiligheid staat voorop 

In elke bakfiets van Lovens passen met gemak 3 kinderen. Over de veiligheid is goed nagedacht. Met de kooiconstructie en de EPP-bak, gemaakt van materiaal waarmee ook helmen worden gemaakt, is je dierbare lading goed beschermd. Ook heb je tijdens het remmen maximale grip en controle door de hydraulische schijfremmen. 

Weinig onderhoud

Dat Lovens alleen maar topkwaliteit levert blijkt uit de belt drive op elk model. Dit is een riem in plaats van de traditionele ketting. Het belangrijkste voordeel hiervan is dat de belt drive nauwelijks onderhoud nodig heeft. Je hebt geen gedoe meer met smeer. Ook gaat een riem veel langer mee. Een belt drive is dus praktischer én duurzamer. 

Dit zijn de stijlvolle modellen van Lovens

De elektrische bakfietsen van Lovens verschillen niet enorm van elkaar. Het grootste verschil zit ‘m vooral in de kracht van de motor. Welk model je ook kiest, één ding is zeker: op een Lovens steel je onderweg absoluut de show. 

Man en kind op Lovens Elektrische Bakfiets

Lovens Explorer 85 

De Lovens Explorer 85 is met 85 Nm de grootste krachtpatser. Met gemak trotseer je elke helling of heftige tegenwind. Zware lading of niet. En dat alles dankzij de Bosch Cargo Line, de krachtigste motor uit het arsenaal van Bosch. De Lovens Explorer 85 is er in 2 varianten: met traploze en automatische versnelling.

Lovens Explorer 65 

Op de Lovens Explorer 65 word je ondersteund door de betrouwbare Bosch Performance motor. Perfect voor woon-werkverkeer, een tocht door de natuur of een sportieve rit. Op het zadel van deze Lovens bakfiets fiets je soepel en ontspannen over de weg. Ook de Lovens Explorer 65 is verkrijgbaar in een uitvoering met traploze of automatische versnelling.

Lovens Explorer 50

Met 50 Nm is de Lovens Explorer 50 juist op vlak terrein helemaal in zijn nopjes. Ideaal voor dagelijks gebruik in dorpen en steden. Moeiteloos en veilig brengt deze elektrische bakfiets jou en de kinderen op elke bestemming. De Shimano Nexus versnellingsnaaf is goed voor 5 versnellingen; voldoende voor lichte trapbewegingen op vlakke en licht hellende wegen.

Lovens Elektrische Bakfiets Groen

Goed voorbereid met de Lovens accessoires 

In een gezin is geen dag hetzelfde. Je komt altijd weer voor nieuwe uitdagingen te staan. Lovens helpt je daar graag een handje bij. Is je familie uitgebreid? Monteer dan de Maxi-Cosi Adapter of Fietsstoel Adapter en neem de kleinste veilig mee. Heb je een kinderfeestje op de agenda? Met het extra voorbankje creëer je plaats voor 2 extra kinderen.

Hangt er nattigheid in de lucht? Schaf de Lovens regenhuif of beschermhoes aan. Upgrade je Lovens met de stijlvolle LED dagrijverlichting. Zo val je overdag en in het donker nog beter op. Wel zo veilig, voor jou en je kinderen. 

Klaar voor de start? Plan een proefrit

Maak een afspraak bij JUIZZ en ervaar zelf de vrijheid en comfort van Lovens. Wil je alles weten over Lovens elektrische bakfiets en de accessoires? De JUIZZ-adviseurs helpen je graag.

Bekijk alle elektrische bakfietsen van LovensMeer e-bike blogs