Welke elektrische Babboe bakfiets past het beste bij je?

14 December 2022 | Jacolien | 77 keer bekeken

De herkenbare houten bakken zien we overal op straat. Trotse Babboe-eigenaren begrijpen dat als geen ander. De elektrische bakfietsen van Babboe zijn praktisch, veilig en betaalbaar. Ben je op zoek naar een Babboe bakfiets en wil je weten welk type en model het beste bij je past? Deze blog maakt je keuze een stuk makkelijker. 

Een piepklein stukje geschiedenis 

In 2005 vindt een groepje ouders elkaar. Ze hebben allemaal dezelfde wens. Namelijk een fijne, betrouwbare bakfiets op de markt brengen. En zo begint het Babboe-sprookje, achter een paardenstal in Doorn. Al in 2007 verschijnt de eerste Babboe, de Big, op de markt. Deze verovert al snel de Nederlandse straten.

De elektrische bakfiets en verschillende nieuwe Babboe-modellen volgen in rap tempo. Ook over de grenzen en op de zakelijke markt worden veel mensen blij van de Babboe bakfietsen. Inmiddels is Babboe binnen de bakfietswereld een groot begrip. Terecht, want over elk model is goed nagedacht. Hieronder vind je de meest populaire uitvoeringen. Wat is jouw favoriet?

De robuuste Babboe Big 

De Big is het eerste model dat Babboe op de markt bracht. Deze bakfiets is robuust, heeft 3 wielen en is lekker praktisch. Zo heb je standaard plek voor 4 kinderen. Fiets je zonder kinderen? Klap dan de bankjes op. Zo biedt de Babboe Big ineens veel extra ruimte in de bak. Ideaal voor bijvoorbeeld de boodschappen of bij een verhuizing. 

Elektrische bakfiets Babboe Big

Belangrijkste voordeel van de Babboe Big: zeeën van ruimte voor je kinderen of de boodschappen.

De wendbare Babboe City 

Woon je in de stad of in een drukker gebied? Dan is de Babboe City perfect voor jou. Dit smalle model bakfiets heeft 2 wielen en is daardoor heel wendbaar. Een scherp bochtje of even uitwijken is geen probleem. Op de City leg je met gemak ook langere afstanden af. Heb je de kinderen weggebracht of de boodschappen gedaan? Dan fiets je zo door naar je volgende bestemming. In de Babboe City is standaard plek voor 2 kinderen. Dit kan je uitbreiden naar 4 kinderen, door het plaatsen van een extra bankje. 

Elektrische bakfiets Babboe City

Belangrijkste voordeel van de Babboe City: door het smalle model ben je erg flexibel in het verkeer.

De Babboe Curve met mooie rondingen

Het oog wil natuurlijk ook wat. Daarom bracht Babboe de Curve uit. De naam zegt het eigenlijk al: dit model bakfiets heeft rondere vormen. De Babboe Curve is een echte familievriend. Het is een driewielbakfiets en geschikt voor maximaal 4 kinderen. Neem je de baby in de Maxi-Cosi (drager) mee in de bak? Dan blijven er nog 2 zitplaatsen over.

Elektrische bakfiets Babboe Curve

Belangrijkste voordeel van de Babboe Curve: een praktische driewielbakfiets met uniek design.

De prettig stuurbare Babboe Flow 

Ben je niet gewend aan een driewielbakfiets, maar wil je deze wel graag? Dan is de Babboe Flow een perfect model voor jou. De Flow staat bekend om de vertrouwde manier van sturen. Dit model is namelijk zo ontworpen dat bij het sturen alleen de wielen bewegen, en niet de bak. Dit voelt heel natuurlijk aan, meer als een gewone fiets. De Flow is ideaal voor het meenemen van 2 kinderen. Heb je meer zitplekken nodig? Met de extra bank neem je tot 4 kinderen mee in de bak.

Elektrische bakfiets Babboe Flow

Belangrijkste voordeel van de Babboe Flow: het sturen op deze driewielbakfiets komt het dichtst bij een tweewielfiets.

De Babboe Dog voor de hondenliefhebber

De naam zegt het al: met de Babboe Dog kan je gezellig met je hond op pad. Dit model houdt in alles rekening met jouw viervoeter. Zoals een makkelijke instap en veilig hoge, houten panelen. Met de Babboe accessoires maak je het zelfs nóg iets aangenamer voor je hond. Bijvoorbeeld met een antislipmat of ligkussen. Ga er gezellig samen op uit en geniet van alle mooie momenten. Gebruik je de fiets ook voor andere doeleinden? Als je de Babboe Dog bestelt, krijg je een los bankje en gordels voor kinderen meegeleverd.

Elektrische bakfiets Babboe Dog

Belangrijkste voordeel van de Babboe Dog: tot in detail ontworpen voor je trouwe viervoeter.

Zakelijk pakketjes vervoeren met Babboe 

Babboe verovert ook langzamerhand de zakelijke markt. De elektrische vrachtfietsen van Babboe zijn perfect voor het vervoer van goederen, met name in drukke gebieden. Je staat niet meer in de file, draagt bij aan het milieu en bent snel op je bestemming. De Babboe Pro Bike is een smalle bakfiets op 2 wielen, zo ben je wendbaar in het verkeer. De Babboe Trike XL is een meer robuuste driewielbakfiets, perfect voor zwaardere en grotere pakketten.

Test en kies je favoriete Babboe

Bij JUIZZ staan de Babboe elektrische bakfietsen in de startblokken voor een proefrit. Kom langs en ervaar zelf welke elektrische bakfiets het beste bij je past. Naast bovengenoemde modellen, heeft Babboe namelijk nog veel meer bakfietsen. En met de handige Babboe accessoires kleed je de elektrische bakfiets aan zoals je dat zelf wil.